5 hälsoprodukter som kan ge dig extra ork

Hälsa och välmående har nog aldrig tidigare varit så trendig som nu. Att vara hälsosam har alltid haft ett visst fokus hos många av oss. I och med pandemin har fler och fler insett aktivt arbetat för att öka hälsan och välbefinnandet. Man vill göra det lilla extra för att skydda sig själv mot infektioner och boosta sitt immunförsvar. Det kan tillexempel vara så att man tar kosttillskott som komplement till sin dagliga kost och hälsosamma livsstil. Men med det sagt kan man inte rädda upp en dålig kost med att äta mängder med antioxidanter eller andra vitaminer. Då kan det få motsatt verkan. Man ska som sagt se kosttillskott som just tillskott, inte ersättning till en bra kost och rörelse.

I mer än 20 år har Vesterålens Naturprodukter utvecklat och sålt hälsoprodukter direkt till hundratusentals svenskar, danskar, norrmän och finländare, så de kan vara aktiva under hela sitt liv. Här hittar du bland annat produkter som kan ge dig extra energi inte bara under vinterhalvåret. Vi tipsar om 5 produkter som är bra att ha hemma.

1. Omega 3

Äter du fet fisk 2-3 gånger i veckan som livsmedelsverket rekommenderar? Fet fisk innehåller gott om Omega 3 som är bra för hjärtat, hjärnan och synen. Om det nu är så att du inte får i dig tillräckligt med fisk kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott med Omega 3. I Omega 3-oljan har man också tillsatt D-vitamin som är viktigt för immunförsvaret och antioxidanten E-vitamin som bidrar till att skydda cellerna i kroppen. 

2. Immunoplus

Vårt immunsystem som bland annat ska skydda oss mot infektioner påverkas av flera faktorer så som stress, dålig kost och ålder. Kosttillskottet Immunoplus innehåller vitaminerna C och D som bidrar till att bibehålla ett normalt fungerande immunsystem.

3. Multivitamin

Det finns flera vitaminer och mineraler som är viktiga ämnen för kroppen. Men många kan den  inte producera på egen hand utan man måste få i sig dem via kost, dryck eller kosttillskott. Om man önskar ett stabilt intag av vitaminer och mineraler, kan du välja att äta Multivitaminer som ett komplement till din kost.

4. Blåbärsextrakt

Med blåbärsextrakt får du ett tillskott av antioxidanter, vitaminer & mineraler. Blåbär är ett riktigt superbär, det finns exemplevis ett ämne som heter antioxidant antocyanosid. Detta ämne hjälper till att bibehålla korrekt näthinnefunktion.

5. Maxiflex

Maxiflex innehåller ingredienser som är bra för leder och muskler Både vitaminer och mineraler är viktiga för bland annat energin, ämnesomsättningen, hår, hud och naglar. Men även hjärnan och nervsystemet mår bra av tillskott av vitaminer och mineraler.

12 Feb 2022